Spring naar hoofd-inhoud

Parket Schuren en Plankenvloeren Schuren

Allereerst is het onderhoud voor iedere houtsoort en afwerkingsmethode eenvoudig zelf te doen. De frequentie van behandelen is afhankelijk van het gebruik. Er is bijvoorbeeld een onderhoudsmiddel op waterbasis (ruikt nauwelijks en is millieuvriendelijk) dat zeer eenvoudig kan worden aangebracht. De behandelde vloer is na een half uur uur weer te belopen. Door de jaren heen slijt de toplaag van een parketvloer. Dan is het zaak, voor het behoud van de vloer, deze te laten schuren en opnieuw te laten bewerken. Dit moment hangt af van onderhoud en gebruik van de vloer, gemiddeld is dit het geval na ongeveer 10 jaar. Ook biedt dit onderhoud een gelegenheid om reparaties uit te voeren. U zult zien dat uw vloer er na dit grote onderhoud weer als nieuw uitziet.

Houtenvloeren onderhoud

Als een nieuwe houtenvloer/parketvloer is gelegd heeft deze vloer kleine onderhoudsbeurten nodig die u zelf kunt uitvoeren, met daarvoor de geschikte producten die van toepassing zijn voor uw parketvloer. Rond de 10 a 12  jaar is uw houtenvloer/parketvloer toe aan een grondige onderhoudsbuurt. De vloer dient dan opnieuw geschuurt en polijst te worden. Als beschermlaag wordt de houtenvloer gelakt, geolied of gecoat. 

Vloeren Schuren

Wij zijn als bedrijf gespecialiseerd in het stofvrij schuren van houten/parketvloeren. De vloer wordt 3 keer geschuurt,  eerst met een groffe korrel om onevenheden weg te schuren en daarna 2 maal met een kleinere korrel om de vloer gelijkmatig glad te krijgen. Dan wordt de vloer een keer gepoleist en daarna voorzien van een beschermlaag. Met als resultaat weer een nieuwe parket/houtenvloer!

De perfect geschuurde vloer

Het mooie resultaat van de professionele aanpak van Wiersma Vloeren d.w.z. stofvrij schuren, oliën en lakken.